Ment for Frityr
Slokkebeholder for frityr er utstyrt med slokkelanse. Fordelen med dette er at operatøren ikke vil komme i nærheten av brannen og fettsprut. Slokkelansen senker hastigheten på mediet og fordeler dette over brannstedet. Tømmetid er meget lang minimum 60 sekunder
Kjøkkenet krever mer enn Co2
Det er vanligvis en Co2 slukker på kjøkkenet. Problemet er at ikke nok mot brennende fett, hvor kjølekapasiteten er for lav. Co2 hinder ikke gjentenning fordi da den etter brannen raskt ventileres bort . Trykket i en Co2 slokker er også svært høyt, og kan føre til brennende fett spruter ut av frityrkokeren. Imidlertid bør Co2 slokker forbli i kjøkkenet da det er nødvendig å beskytte elektriske installasjoner.
Tester for?
Frityr testet i ett kar opptil 1,0 m x 0,5 m og med 75 liter fett som skal slukkes helt. Ingen ny antennelse skal skje i 20 minutter etter at det er slukket. Under den 20-minutters periode, avkjøles fettet til 30 °C. Temperaturen er ved antennelse 330-350 °C. Under slukkingen skal ikke fett komme utenfor prøvekaret
Konklusjon
Dersom slukker klarer ovennevnte test. Kan den merkes med F-symbolet, som indikerer bruksområdet
MERK!
Selv om brannen går ut etter noen få sekunder, tømt hele innholdet av slukker over ilden. Dette reduserer risikoen for gjenantennelse.